Rigoni di Asiago nie potrzebuje sztucznych aromatów, Rigoni zamiast cukru używa organicznej słodyczy jabłkowej, która obniża zawartość cukru o 30%. Cudownie aromatyczne owoce, przetwarzane w delikatnym procesie niskotemperaturowym, aby jak najlepiej zachować cenne składniki. Jak najbardziej naturalne, o najlepszym smaku i świetnym kolorze, bo wiadomo, że je razem z oczami. Nie tylko przyjemność z (pełnoziarnistej) bułki, ale także doskonała do uszlachetniania
Dzięki owocom leśnym Fiordifrutta Rigoni di Asiago stworzyła harmonijną mieszankę różnych świeżo zebranych dzikich jagód, takich jak borówki, truskawki, jeżyny, porzeczki, owoce róży i żurawiny, które zachwycają owocowym, cierpkim smakiem i głęboką czerwienią.
Fiordifrutta nie tylko fantastycznie smakuje z Twoim ulubionym rodzajem chleba, ale także doskonale komponuje się z mueslis, kaszami i wzbogaca twaróg lub jogurt do smarowania, a także koktajle. Świetnie smakuje też z naleśnikami.
Naturalny smak pełnego owocu
Czysta przyjemność owocowa z kontrolowanych upraw organicznych. Oto pasty owocowe Fiordifrutta z Rigoni di Asiago. Świeżo zebrane ekologiczne owoce, słodycz jabłka domowej roboty DolceDi o neutralnym smaku oraz pektyna, naturalny środek żelujący pozyskiwany z owoców cytrusowych, to jedyne składniki – więcej owoców nie jest możliwe.
Każda 250-gramowa szklanka Fiordifrutta zawiera około 1,5 kg ekologicznych owoców. Cecha szczególna: owoce są przetwarzane przy użyciu unikalnego procesu produkcji (długie mieszanie w niskich temperaturach do maksymalnie 25 ° C i tylko krótka pasteryzacja w szkle). W rezultacie typowy smak dojrzałych owoców i cenne składniki są prawie całkowicie zachowane.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.