Owoce dzikiej róży iordifrutta są wytwarzane wyłącznie z organicznych owoców i słodzone ekologicznym sokiem jabłkowym. Aby zrobić szklankę Fiordifrutty, potrzebujesz ponad 2 kg ekologicznych owoców, w tym jabłek. Dżemy Fiordifrutta zachowują smak świeżo zebranych owoców.
Owocowe pasty Fiordifrutta z Rigoni di Asiago
Fiordifrutta z Rigoni di Asiago oznacza radość ze świeżych, prawdziwych owoców w jakości ekologicznej. Fiordifrutta jest obecnie dostępna w 20 różnych odmianach. Doskonały owocowy smak Fiordifrutty ma dwa powody: z jednej strony Fiordifrutta jest mieszana w temperaturze tylko 25 ° C i krótko pasteryzowana w szklance. Z drugiej strony Fiordifrutta jest słodzona cukrem jabłkowym DolceDì, fruktozą, którą Rigoni wytwarza z jabłek uprawianych ekologicznie w specjalnie opracowanym procesie. Dlatego zawartość cukru w Fiordifrutcie jest o około 30%, a Glyx (indeks glikemiczny) o 40% niższy niż w konwencjonalnych środkach do smarowania pieczywa owocowego – a to oznacza, że zawartość owoców w Fiordifrutcie wynosi 99%! Wszystkie przetworzone owoce pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych, częściowo z własnego, częściowo z upraw kontraktowych. Ekologiczne pasty owocowe Fiordifrutta są idealne do smarowania, ale nadają się również do napojów mieszanych, deserów lub do wypieków.
Podanie:
Fiordifrutta świetnie smakuje samodzielnie, z musli, jogurtem, twarogiem i pieczywem.
Składniki:
Sok jabłkowy *, owoce dzikiej róży * 40%, substancja żelująca: pektyna.
* Składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.