Czekolada mleczna z nadzieniem o smaku słonej lukrecji.
Karl Fazer urodził się w Helsinkach w 1866 roku i od najmłodszych lat uwielbiał łączyć smaki. Zapragnął zostać cukiernikiem i uczył się swego fachu w Berlinie, Paryżu i Sankt Petersburgu w uznanej cukierni G. Berrina. Następnie 17 września 1891 roku, po zdobyciu doświadczenia w zawodzie, otworzył francusko-rosyjską cukiernię przy Kluuvikatu 3 w Helsinkach. Popyt na produkty Fazera rósł proporcjonalnie z ich różnorodnością. Wraz z rozwojem Karl w 1897 postanowił tworzyć słodycze przemysłowo, dla szerokiego grona odbiorców. Właśnie w tym roku otworzył nową czteropiętrową fabrykę w Tehtaankatu w centrum Helsinek. Karl Fazer zmarł jesienią 1932 r. w wieku 66 lat, ale firma cały czas się rozwija. Warto dodać, że do dziś Fazer jest firmą rodzinną i pracuje w niej już czwarte pokolenie Karla Fazera.
Waga:100g
Składniki: cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, maślanka w proszku, syrop glukozowy, chlorek amonu, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa), sól, barwnik (E153). Może zawierać orzechy, migdały oraz mąkę pszenną. Zawartość kakao w czekoladzie minimum 30%.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.